U bent hier

Blog van Maurice.Nijsten

Op pad met Maurice

Op pad...zeg dat wel. Weekenden moeten we voorlopig ook werken in dit seizoen. Een combinatie van natuuropnamen en de serie "Hier is mijn vaderland" vragen dat gewoon. Draaidagen en montagewerk in de studio wisselen elkaar af in hoog tempo en dat vele uren per dag. En toch vind ik het geen probleen dat vrije uren er voorlopig bij in schieten. De drang om documentaires te maken is er gewoon en partner Dénise doet volop mee. En zo blijven we bezig...

Op pad met Maurice

De serie "Daar is mijn vaderland" ( zie bij navigatie "producties") was een ongekend succes en krijgt nu een vervolg. Een 12-delige tv. serie "Hier is mijn vaderland" staat op stapel en over een paar weken beginnen de opnamen. Hierbij is steeds een Limburgse gemeente plaats van handeling en verder geef ik daarover nu nog geen details. Wel dat er veel aandacht is voor cultuur, sociale aspecten, natuur, jong talent et cetera. In de rubriek "nieuws" verschijnen dan vaak verhalen en foto's. Kijken dus!

Op pad met Maurice

Het wordt een druk jaar. Allereerst: de 15- delige televisieserie "20 jaar Natuurlijk Limburg" die in het najaar wordt uitgezonden en waarvoor nog heel veel werk is te verrichten. Verder wordt er hard gewerkt aan een script waarbij heel veel interessante mensen in beeld komen en dat nu in de fase van voorbereidingen en locatiebezoeken verkeert. Eigenlijk mag ik op dit moment nog niets vertellen over de inhoud. Als dat wel kan zal de rubriek nieuws vaak iets hebben te melden. O ja, en een kort filmpje (heel veel werk!) "Nationaal Landschap Zuid-Limburg" is bijna gereed. Tot gauw!

Op pad met Maurice

In ons vakgebied zie je dat de techniek steeds verdere technieken ontwikkelt om tot betere beeldkwaliteit te komen.  Hd wordt gevolgd door 4k , 6k, 8k en ga zo maar door.  HD is voor televisie in de huiskamer een prima formaat en de nieuwe ontwikkelingen vragen om (veel) grotere schermen . En wat zien we? Dat met name de jeugd genoegen neemt met "postzegelformaat beeldweergave" van films en foto's op de smartphone. Wat blijft dan nog over van alle zorg die eraan besteed is door goede cameramensen?

Op pad met Maurice

Een uitvoerige tv. documentaire over een componist , waarvan werken worldwide worden uitgevoerd en die in december in een theater in première gaat en een 15-delige televisieserie met als onderwerpen: natuur, acheologie en landschapsgeschiedenis hebben ervoor gezorgd dat vanaf april vaak 50-urige werkweken waren vereist. En toch is daaraan met plezier gewerkt, ook al bleef er geen tijd voor andere dingen. Laat staan vakantie. Helemaal geen klaagzang hoor, maar wel geen tijd voor zaken als Blog-items.O ja, ik mag dit werk al 50 jaar doen. Zie rubriek "nieuws."

Op pad met Maurice

"Daar is mijn vaderland" op herhaling! Dertien bekende Limburgers presenteren het programma op L1 televisie. Nooit verwacht dat bij een herhaling van de succcesvolle tv. serie zoveel reacties kwamen. Kijkers genieten van de combinatie van muziek, historie, cultureel erfgoed et cetera. En dat allemaal uit hun geboortestreek. Fijn dat we met de serie weer zoveel mensen een plezier doen!

Op pad met Maurice

Allereerst wens ik de bezoekers van mijn website een voorspoedig en gezond nieuwjaar! Wat gaat 2018 ons brengen? Voor ons, gewone burgers, is het koffiedik kijken, maar zogenaamde waarzeggers kijken in de glazen bol en doen daarna of ze de wijsheid in pacht hebben.Vreemd woord trouwens : "waarzegger." Alsof ze de waarheid spreken! Genoeg daarover; tijd om weer alle aandacht te geven aan mijn lopende en nieuwe projecten. Het maken van documentaires, ik kan het nu eenmaal niet laten. Tot gauw.

Op pad met Maurice

Eergisteren maakten we opnamen met een archeoloog voor "Natuurlijk Limburg 2018."  Er volgen nog heel wat draaidagen voordat de serie, waarbij archeologie en landschapshistorie belangrijke items vormen, wordt uitgezonden en dat gaat volgens planning starten in september 2018. Momenteel ontvangen we veel positieve reacties over de serie die nu wekelijks te zien is. Toch altijd prettig: de respons van de kijker. Vanavond gaan Dénise en ik luisteren naar een nieuwe compositie van componist Hardy Mertens. Over deze bijzondere musicus wordt, letterlijk ,over de hele wereld werk uitgevoerd.

Op pad met Maurice

Op pad ja...dat kun je wel zeggen. Terwijl de 15-delige serie "Natuurlijk Limburg" momenteel op televisie wordt uitgezonden ( zie "nieuws"en rubriek"natuur")  zijn we volop bezig met de serie voor het laatste kwartaal van 2018. Een zeer bewerkelijke serie, waarbij naast natuur ook de geologie en archeologie van het landschap ruimschoots aan bod komen. Al weer een ander thema dus en die jaarlijks wisselende invalshoek verklaart duidelijk het succes van "Natuurlijk Limburg." De vele enthousiaste reacties van kijkers bevestigen steeds het idee""van vooral doorgaan!

Op pad met Maurice

Op pad met 4 camera's bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade om een impressie te maken voor de documentaire over Hardy Mertens, de wereldwijd bekende Limburgse componist van blaasmuziek. Zo filmden we al o.a.  met hem in Singapore en Sardinië muziekkorpsen die nu ook in Kerkrade werken van Hardy uitvoerden. Veel gesjouw met camera's en microfoons voor niet te missen beelden. Er wordt overigens nog ruim anderhalf jaar gewerkt aan het portret van Hardy Mertens. En voor de natuur zijn we ook veel op pad met onze camera's. 3 september a.s. start de eerste uitzending van een nieuwe serie.

Pagina's

Subscribe to RSS - Blog van Maurice.Nijsten